مریم گلی

l;'l

 

سکته مغزی اولین اختلال عروقی مغزی و به عنوان سومین علت مرگ و میر در جهان می باشد. میزان مرگ و میر ناشی از سکته مغزی ناگهانی حدود ۲۰ درصد و میزان ناتوانی ناشی ازآن حدود ۵۰ درصد می باشد.

بافت مغز به دلیل دارا بودن اسیدهای چرب غیراشباع فراوان، مصرف زیاد اکسیژن و فعالیت ضعیف آنتی اکسیدانی، مستعد آسیب های اکسیداتیو است. بنابراین افزایش قدرت آنتی اکسیدانی با استفاده از آنتی اکسیدان های طبیعی می تواند درکاهش استرس اکسیداتیو ایجاد شده به دلیل تولید رادیکالهای آزاد نقش موثری داشته باشد.

مریم گلی با ارزش تر ین نوع دارویی تیره نعناعیان است و به دلیل داشتن ترکیبات آنتی اکسیدانی مانند ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی می تواند سبب پاکسازی رادیکال های آزاد شده و اثرحفاظتی بر مغز اعمال کند. از طرفی دیگر آنتی اکسیدان های مریم گلی غنی از کلسیم، . پتاسیم، منیزیم و روی است و گشاد کننده عروق نیز می باشند. جالب است بدانید این گیاه در درمان بیماری آلزایمر نیز موثر است.

البته توجه داشته باشید مصرف طولانی مدت بیش از ۱۵گرم مریم گلی در روز برای انسان به علت وجود تانن، مواد تلخ و توجون سمی می باشد اما دوزهای کمتر از این مقدار دارای خواص آنتی اکسیدانی است. پس از مصرف نا آگاهانه و خودسرانه این گیاه مانند همه گیاهان دارویی خودداری کنید.

منابع:

  1. Sacco RL, Toni D, Mohr JP. Classification of ischemic stroke. In: Barnett HJM, Mohr JP, Bennett MS, editors.Stroke, pathophysiology, diagnosis and management. 4nd ed. Philadelphia: Churchill Livingstone; 2004.P:342-43
  2. Khakpoor SH, Khosravi M, Mirzaiei M, Najari M. The effect of hydroalcoholic extract of Salvia officinalis on thr liver tissue and blood elements ; cupper ,iron . zinc and magnesium in rat. J of Animal Biology. 2013;17(2):176-184